Så var julen slut...

26.12.2013 20:56

...även om det snart kommer fler helgdagar så är den riktiga julen slut. Jag har alltid känt ett visst vemod många fina minnen och visst är det så att mycket uppskattar man inte fllt ut när man är barn men som vuxen kan man med ömhet och värme (och en och annan tår) se tillbaka och minnas. Det var så självklart då... vi har alltid firat jul mer än vad många andra gör, mycket mat och bak, alltid hemma lagat, julgodis, tomtar, julgran, paket i mängder, samvaro.

Med tre barn så är det med viss fasa man åker iväg och ska bo hemma hos föräldrarna men i år gick det väldigt bra allting, jag tror alla ansträngde sig det yttersta, just nu vet vi inte om det blir fler jular tillsammans och det är sorgligt, mycket sorgligt och vemodigt. Julen blev ljusare och trevligare än vad jag förväntat mig. Tomten kom och lilltjejen är lite tvivlande, egentligen tror hon inte men hon vill så gärna känna magin, det var en granne till mina föräldrar som agerade tomte. Småkusinerna skötte sig fint, lite lagom rädda men inga gallskrik, alla kusinerna lekte fint ihop och hela julafton avlöpte utan diskussioner och andra tråkigheter.

Lilltjejen var duktig och hjälpte till att diska sent på kvällen, inget beröm fick hon för det (utom av mig), när min bror skulle åka hem så säger min svägerska hej då till mina föräldrar och till killarna, då fyller deras barn i ett  hejdå till mig och lilltjejen. Det är klös i den tjejen men min svägerska har jag svårt för men men, man väljer ju inte sin släkt. Huvudsaken är att de är lyckliga tillsammans!

På juldgasmorgonen var nog alla lite trötta så det tog inte många minuter innan det blev en konflikt men det löstes det med och visst fick jag anstränga mig en del men det var det värt.

I går var vi på premiär på den nya Sune filmen, det var trevligt. Det var skönt att komma hem, packa upp och fixa till lite, trötta var vi allihop och somnade gott på kvällen.

 Vi sov länge i morse, gick upp en stund efter 9 och det är snudd på rekord för mig. Åt en sen mysig frukost ihop, eller snarare brunch. Under fm fixade och städade jag lite här hemma, tror att några nissar haft fest när vi var borta!

Idag har vi varit på julmiddag hos barnens pappa och hans föräldrar. När vi kom var maten knappt påbörjad och alldelses för lite med tanke på att killarna äter som hästar så jag fick improvisera ihop och springa ner i buteken så att det skulle räcka och alla bli mätta. Det gick bra, maten var mycket god och räckte, samma diskussioner som vanligt, ytligt, trögt och tröttsamt. X et var "lagom(o)nykter", trevlig. Lite julklappsutdelning och jag fick pengar av mina fd svärföräldrar, det ska jag använda till lyxkonsumtion, något till mig själv som JAG vill ha. Barnen var nöjda och glada.

Nu är den store ute med kompisar, lilltjejen har en kompis här som ska sova över och mellankillen monterar julklappar.

 

Kontakt

Spillran av mitt forna jag alicealice@live.se