Årets mamma...

20.11.2013 11:38

...blev Charlotte Perelli för att hon kan förena mammalivet med en framgångsrik karriär! Inget ont om Charlotte, känner henne inte. Men är det en merit som mamma att som nyförlöst resa runt med ett spädbarn och ge konserter? Är det en merit som mamma att lämna bort barnen som små, ibland i långa perioder? Vem är det bra för, knappast för barnet, vem knyter barnet då an till? Kanske att man som karriärsugen mamma tycker att det fungerar bra och vad har barnen att jämföra med?

Hur svårt kan det vara att förena karriär med ett vara mamma om man har pengar, barnflickor, städhjälp, kanske hjälp med matlagning, trädgård, tvätt, läxläsning, nattning... vad är det kvar som gör en till mamma?

Jag tycker att alla de mammor som kämpar på i det tysta, ensamstående, med barn som har speciella behov, män som missbrukar och som ständigt pysslar för att få ihop livspusslet att gå ihop, som handlar, lagar mat, läser läxor, kör barnen till träningar, pratar,  lyssnar, nattar, leker, skrattar och gråter med sina barn, som arbetar både hemma och borta som kämpar för att hitta guldkornen i vardagen, som måste prioritera för att få ekonomin att gå ihop, som inte kan unna sig lyxen av egentid eller upplevelser för eget välbefinnande, de som gråter sig till sömns av ensamhet och uppgivenhet, det är de som är årets mamma!

I dag har jag packat inca 40 små paket som ska fästas i barnens presentkalendrar, jag är inte klar på långa vägar men alla de paket som är lika till alla barnen är klara, godis, lotter, suddigummi, pennor, klämmor till lilltjejen, strumpor mm blir det, inte lätt att hitta på till killarna längre, förra året kom jag på lotterna och de har varit en rädare i nöden, lite rökelse och någon asiatisk sak har jag hittat till den store, han älskar sådant. En liten sak ibland, något större en annan dag. Det är åtminstone lätt att få upp barnen i december, först presentkalendern sedan julkalendern på TV, alla ljus i fönstren gör att det känns lite ljusare, just nu är det mörkt. Det är bara en dryg vecka till 1;a advent, känns inte länge sedan det var sommar.

I går fixade jag saker till barnen, oj vad jag fick stressa, måste lära mig att säga nej till dem då jag vet att det kan bli stressigt! Ska nu försöka gå ut och gå en stund innan barnen ska hämtas!

Kontakt

Spillran av mitt forna jag alicealice@live.se